Манчестър Сити запази 100-процентовия си актив под ръководството на Пеп Гуардиола. В мач от третия кръг на Висшата лига „гражданите“ записаха домакински успех с 3:1 над Уест Хям. Така „небесносините“ постигнаха пета победа в петте си официална мача след назначението на испанеца за мениджър на тима – три успеха в първенството и два в Шампионската лига над Стяуа.

Манчестър Сити поведе в резултата в седмата минута, когато Рахийм Стърлинг с засече подаване на Диего Нолито и завърши прекрасна атака на тима си. Девет минути по-късно Фернандиньо удвои с глава след центриране на Кевин де Бройне от фаул.

Уест Хям върна едно попадение в 58-ата минута, когато Майкъл Антонио се разписа след центриране на Артур Мусаку. Стърлинг подпечата победата на Манчестър Сити с удар от малък ъгъл в добавеното време на мача.

Така Манчестър Сити излезе начело в класирането на Висшата лига с девет точки и по-добра голова разлика от Челси и Манчестър Юнайтед. Уест Хям е 12-и с три точки. За „чуковете“ това е второ разочарование през тази седмица, след като в четвъртък отпаднаха от Лига Европа от румънския Астра (Гюргево).

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!