Манчестър Сити разби със 7:2 Сток Сити на "Етихад" в среща от 8-ия кръг на Висшата лига и излезе еднолично на върха във временното класиране. "Гражданите" събраха актив от 22 точки, като са с 2 повече от втория Юнайтед, който по-рано през деня направи 0:0 с Ливърпул.

Тимът на Хосеп Гуардиола излезе напред в резултата в 17-ата минута, когато точен бе Габриел Жезус. Само две по-късно Лерой Сане демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле и удвои с удар в долния десен ъгъл.

Наказателната акция на Сити продължи и в 27-ата минута Давид Силва се откъсна от отбранaта на гостите и с прецизен удар направи резултата класически.

В самия край на първата част Сток Сити стигна до гол, дело на Маме Диуф.

Второто полувреме започна по прекрасен начин за "грънчарите", които стигнаха до втори гол. Диуф засече с глава центриране, топката се отклони в Кайл Уолкър и влетя във вратата. Попадението бе записано като автогол на бранителя.

Отговорът на домакините не закъсня и в 55-ата минута Жезус вкара втория си гол в мача след подаване на Де Бройне - 4:2. Само пет по-късно Фернандиньо направи 5:2 със свиреп шут от дистанция.  В 62-ата минута Сане вкара втория си гол, оползотворявайки по прекрасен начин пас на Де Бройне - 6:2. Крайният резултат в срещата бе оформен от Бернардо Силва, който се разписа с удар от границата на вратарското поле.

Така Манчестър Сити записа седма победа в шампионата и води в класирането. Сток Сити е 15-и с 8 точки. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА