Манчестър Сити победи на своя стадион Челси с 2:1 и спря серията от шест поредни успеха на тима на Франк Лампард. Гостите от Лондон първи вкараха гол, но допуснаха обрат още до почивката. Кевин де Бройне и Рияд Марез бяха точни за "гражданите" на Гуардиола, а Н'Голо Канте откри за Челси.

Двубоят започна двуостро, като Сити опитваше да натисне своя съперник, а Челси дебнеше да организира бързи контраатаки. 

Постепенно отборът на Лампард взе инициативата и стигна до гол. В 21-ата минута Ковачич изведе Канте с прехвърлящо подаване. Французинът овладя много добре, пребори се с Менди и стреля покрай тялото на Едерсон.

Само осем минути след това Сити възстанови равенството. Гостите загубиха топката, а Давид Силва веднага намери Де Бройне. Белгиецът се освободи от Жоржиньо и стреля. а кълбото рикошира в Зума и влезе в мрежата - 1:1.

След още 8 минути обратът бе пълен. Марез направи страхотен индивидуален пробив и стреля между краката на Томори, пращайки топката в ъгъла до далечната греда - 2:1.

"Гражданите" имаха отлична възможност да вкарат и трети гол до почивката, но след грешка на Кепа Агуеро нацели гредата. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Темпото спадна през второто полувреме, а домакините опитаха да владеят топката и да не позволяват опасности пред вратата си. В 65-ата минута Фернадиньо засече меко центриране на Агуеро, но Аспилуета блокира. Марез направи добавка, но този път Кепа изби с върха на пръстите си.

В 81-вата минута Вилиан отправи доста добър изстрел от 20-ина метра, след който топката профуча над напречната греда. 

В добавеното време на срещата Рахийм Стърлинг вкара гол за Манчестър, но след намесата на ВАР се стигна до отсъждане на изключително тънка засада и попадението бе отменено.

С успеха Манчестър Сити се изкачи на трето място в класирането с 28 точки и изпревари днешния си съперник, който е четвърти с 26 точки.