Манчестър Сити направи домакинско 2:2 с Арсенал в мач от 27 кръг. Това означава, че „гражданите“ загубиха битката за директно класиране в групите на Шампионската лига, но и могат въобще да не играят в най-престижния европейски клубен турнир.

Серхио Агуеро даде аванс на тима на Мануел Пелегрини в осмата минута, но две минути по-късно Оливие Жиру изравни резултата с глава.

Кевин де Бройне възстанови преднината на Манчестър Сити след солова акция в петата минута на второто полувреме, но в 68-ата минута Алексис Санчес вкара за 2:2. В края на мача Вилфрид Бони удари греда за „гражданите“.

Така Арсенал доближи Тотнъм на две точки в битката за второто място в класирането, а „шпорите“ си гарантираха участие в групите на Шампионската лига. „Артилеристите“ ще си осигурят същото, ако в последния кръг вземат поне точка от изпадналия Астън Вила.

Манчестър Сити в момента е четвърти с 65 точки, на две пред Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ обаче имат мач по-малко и може да изместят съгражданите си, ако Юнайтед победи Уест Хям във вторник.

  Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!