Манчестър Сити и Челси се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък от ФА Къп. Победителят от двойката ще срещне някой измежду Манчестър Юнайтед и Ковънтри в битка за втория по значимост трофей в английската футболна система.

Мечтата за втори пореден требъл угасна за Манчестър Сити през седмицата, когато гражданите бяха детронирани от трона си в Шампионската лига. Те имаха драматичен четвъртфинал-реванш срещу Реал Мадрид на „Етихад“, който загубиха след дузпи. Селекцията на Хосеп Гуардиола хвърли изключително много сили в атака, но за 120 минути не съумя да вкара повече от веднъж в мрежата на испанския си опонент. При дузпите нервите на Силва и Ковачич обаче не издържаха.

Съвсем реален все още остава шансът за „златен“ дубъл. Небесносините са лидер в шампионата, макар и с много крехък аванс, след грешките на Арсенал и Ливърпул в последния кръг. Добър хоризонт има и за ФА Къп, където на полуфинал ги очаква Челси. Макар и правещ много противоречив сезон, точно сините от Лондон са сред играещите най-добре срещу Сити през тази кампания.

Двата отбора така и не успяха да се победят през този сезон, като първо направиха 4:4 на „Стамфорд Бридж“, а след това допълниха поредицата от равенства и с 1:1 на „Етихад“. ФА Къп се явява последната възможност за трофей пред символичните гости, които все още се представят на приливи и отливи през кампанията.

Сините са в серия от осем поредни мача без загуба във всички турнири. Преди няколко дни лондончани разгромиха Евертън с 6:0 и вече дори имат шанс да се намесят в битката за европейските клубни турнири в Премиър лийг. Играчът под пара за тях, разбира се, е Коул Палмър. Недооцененият в Манчестър Сити талант ниже гол след гол, като само за последните четири мача се е разписал 9 пъти.

За такава успеваемост мечтае дори и Ерлинг Холанд, който напоследък изгуби инстинкта си пред противниковата врата и има само 11 гола, нетипично за неговите стандарти, от началото на календарната 2024-а.

Единствената промяна, която е сигурно, че Гуардиола ще направи, е свързана с вратарския пост. По традиция за ФА Къп пази Щефан Ортега. Всичко друго ще бъде подвластно на физическото и психическо състояние на играчите му след гладиаторската битка с Реал. Списъкът с контузени в Челси е обичайно дълъг. Аут за полуфинала са Рийс Джеймс, Ромео Лавия, Кристофър Нкунку, Угочукву и Уесли Фофана. Под въпрос все още са Дисаси, Санчес, Стърлинг и Енцо Фернандес.

Inbet определя Манчестър Сити за фаворит в този полуфинал, като коефициентът за победа на „гражданите“ е 1.57* срещу 5.00 в полза на символичните гости от Челси. Потенциално равенство на „Уембли“, което има силата да запрати двубоя в продължения, се оценява на 4.25.

Inbet предлага MEGABOOST коефициенти за отделни пазари. Сред тях са опциите:

* Играч да получи картон в мача (+ПР): Бернардо Силва, на 3.75

* Джак Грийлиш – асистенция на 3.85

* Челси – Засади: Над 3.5 на 2.75

* Отбор да спечели, след като е изоставал: Да, на 4.75

* Да отбележи по всяко време – Коул Палмър на 3.65

* Да отбележи по всяко време: Ерлинг Холанд на 2.07

18+ Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling