ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът на Англия в последните три години Манчестър Сити победи Челси с 1:0 в двубой от 37-ия кръг на Висшата лига и отпразнува подобаващо титлата.

Макар без част от титулярите си "гражданите" продължиха победната си серия в първенството от февруари насам. Трофеят е пети за "небесносините" в последните шест години и общо девети за клуба.

Преди началото на мача играчите на Челси направиха шпалир на шампиона, който още в 4-ата минута имаше шанс да отбележи гол, но изстрелът на Серхио Гомес от воле премина покрай десния страничен стълб. 

Още преди да измине четвърт час игра Сити поведе в резултата. В 12-ата минута Коул Палмър асистира на Хулиан Алварес, който с чудесен шут по диагонала разстреля Кепа Арисабалага. 

В 29-ата минута Фил Фодън бе намерен на добра позиция и стреля отблизо, но топката прелетя на сантиметри над вратата. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Пет минути след това Рахим Стърлинг овладя прецизен пас и шутира в средата на вратата, но Щефан Ортега се намеси без проблем. 

В 36-ата минута след центриране Конър Галахър засече топката с глава, но Ортега боксира и отклони топката в страничния стълб. 

В края на полувремето Калвин Филипс получи подаване на границата на наказателното поле, но стреля покрай левия страничен стълб. 

В добавеното време на първата част Кай Хаверц изпълни пряк свободен удар, но право в стената от играчи на Сити. 

В началото на второто полувреме Люис Хол бе намерен на границата на пеналтерията, но ударът му бе блокиран от стража на Ман Сити. Две минути след това Ортега се намеси и при изстрел с глава на Трево Чалоба. 

В 58-ата минута Сити можеше да вкара втори гол, но Калвин Филипс не намери целта, пращайки топката в левия страничен стълб. 

В 63-ата минута Ортега блесна със спасяване, след като Стърлинг овладя топката, с дрибъл стигна до ръба на наказателното поле и стреля в средата на вратата. Две минути след това ситуацията се повтори - Ортега отказа Стърлинг. 

В 69-ата минута попадение на Рияд Марез не бе зачетено заради фаул в атака. 

В 71-ата минута Рияд Марез подаде на Хулиан Алварес, който на празна врата се разписа за 2:0, но попадението му не бе зачетено заради игра с ръка на алжиреца. 

Манчестър Сити е на седем точки пред Арсенал кръг преди края, като има и мач по-малко от "артилеристите". Челси е на 12-а позиция и догодина няма да играе в евротурнирите.

Малко след края на двубоя феновете на "гражданите" нахлуха на терена и празненствата на играчите на Пеп Гуардиола започнаха.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 1:0
1:0 Хулиан Алварес (12')



Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!