Носителят на трофея от миналия сезон Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 при визитата си на Суонзи в Уелс и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата. Жозе Моуриньо бе дал шанс за изява на резервите на „червените дяволи“, а двата гола за тях реализира Джеси Лингард (21, 59) след извеждащи подавания на Маркъс Рашфорд и Матео Дармиан. „Лебедите“ така и не намериха сили поне за почетен гол.

В същото време Лестър обърна у дома втородивизионния Лийдс с 3:1 и също продължава към 1/4-финалите. Пабло Ернандес (26) даде аванс на гостите след асистенция на Рууф, но радостта им бе кратка, тъй като Ихеаначо (30) бързо изравни. След почивката Ислам Слимани (71) и Рияд Марез (88) подсигуриха класирането на „лисиците“ напред в турнира, възползвайки се от подавания на Ихеаначо и Ибора.

Борнемут също спечели с 3:1 като домакин на тима от Чемпиъншип Мидълзбро. Джак Симпсън (49) даде аванс на домакините след пас на Фрейзър, но Маркъс Таверние (56) изравни за Боро. Калъм Уилсън (75-дузпа) отново даде преднина на „черешките“, а след това и асистира на Беник Афобе (83), който оформи крайното 3:1.

Втородивизионният Бристъл Сити пък елиминира Кристъл Палас след обрат и убедителна домакинска победа с 4:1. Бакари Сако (21) изведе „орлите“ от Лондон напред в резултата след подаване на Лофтъс-Чийк. Мат Тейлър (34) и Милан Джурич (39) направиха обрата пълен още преди почивката, а след нея Джо Брайън (60) и Калъм Одоуда (66) оформиха крайния резултат.