Манчестър Юнайтед намери най-добрия възможен начин да отдаде дължимото на една от най-големите си легенди - сър Боби Чарлтън. Клубът кръсти на негово име една от трибуните на "Олд Трафорд".

Така от днес нататък южната трибуна на "Театъра на мечтите" вече ще носи името на легендарния "червен дявол", който има 758 мача и 249 гола за клуба.

78-годишният Чарлтън е един от "Бебетата на Бъзби", който оцелява в самолетната катастрофа в Мюнхен, за да се превърне впоследствие в една от най-великите фигури не само на Юнайтед, но и на английския футбол.

Самият той трудно сдържа емоциите си, когато в навечерието на мача с Евертън се проведе церемонията по кръщаването на трибуната.

Боби Чарлтън е на първо място сред най-добрите реализатори на Манчестър Юнайтед с 249 гола. С "червените дяволи" той печели три шампионски титли на Англия, Купата на Англия и четири суперкупи на Англия, както и купата на европейските клубни шампиони. Боби Чарлтън е носител на "Златната топка" на списание "Франс футбол" за най-добър футболист на Европа за 1966 година, в която става световен шампион с английския национален отбор.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!