Манчестър Юнайтед спечели с 3:2 домакинството си на Нюкасъл в спектакъл на "Олд Трафорд". Отборът на Ерик тен Хаг ликува в последното си домакинство за сезона във Висшата лига с попадения на младите Коби Мейнo (в 31-ата минута), Амад Диало (57') и Расмус Хойлунд (84').

За "свраките" се разписаха Антъни Гордън (49') и Люис Хол (90'). Гостите направиха много пропуски пред вратата на Андре Онана и отстъпиха шестото място в класирането на Челси, който по същото време победи с 2:1 като гост Брайтън.

Нюкасъл и Манчестър Юнайтед имат равен брой точки - по 57. "Свраките" са седми, а "червените дяволи" осми. В неделя, когато се играят всички мачове от последния кръг, ще стане ясно кой ще финишира по-напред в крайното класиране. Манчестър Юнайтед ще гостува на Брайтън, а Нюкасъл ще има визита на Брентфорд.

След победата тази вечер мениджърът на "червените дяволи" Ерик Тен Хаг хвана микрофона и направи обръщение. Нидерландецът, който се очаква да се раздели с клуба това лято, призова феновете за подкрепа към отбора в оставащите два мача, единият от които е за трофей - финалът срещу Манчестър Сити за ФА Къп на 25 май.

"Не беше лесен сезон, но едно нещо беше постоянно - вашата подкрепа към отбора. Сезонът все още не е приключил, първо пътуваме за мач с Брайтън и след това отиваме на "Уембли", каза Тен Хаг от терена на "Олд Трафорд". 

"Сигурен съм, че и следващия сезон ще бъдете тук", добави специалистът.

Нюкасъл беше по-активният отбор в началото и Александър Исак пропусна да открие резултата още в първите минути, а след това решителна намеса на Амрабат попречи на Антъни Гордън да се разпише. Включилият се в предни позиции Каземиро можеше да вкара красив гол с ножичен удар в 10-ата минута, но стреля в аут. В 13-ата минута Мактоминей скочи най-високо в наказателното поле, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни Мартин Дубравка. Скоро след това стражът на Нюкасъл трябваше да се справя и с мощен шут на Диало.

В 21-ата минута Андре Онана спаси изстрел на Люис Хол. Малко по-късно и Дубравка се намеси - след удар на Гарначо.

"Червените дяволи" успяха да поведат в 31-ата минута. Амад Диало проби и подаде на Бруно Фернандеш, който елегантно продължи топката към Мейно и младокът отбеляза - 1:0.

Нюкасъл се опита веднага да отвърне. Лошо отиграване на Амрабат позволи на Антъни Гордън да влезе в наказателното поле, но Каземиро поправи грешката на съотборника си с прецизен шпагат. В 37-ата минута бразилецът отново спаси Манчестър Юнайтед с изчистване от голлинията.

В началото на втората част "свраките" доминираха. В 49-ата минута груба грешка на Аарън Уан-Бисака стана причина за изравнителното попадение. Десният бранител загуби топката, последва контра и пас на Джейкъб Мърфи към Антъни Гордън, който отблизо засече в мрежата - 1:1.

В 57-ата минута котдивоарецът Амад Диало отбеляза първия си гол във Висшата лига с мощен изстрел след лошо изчистване на Мърфи - 2:1.

Малко след това Онана спаси удар на останалия очи в очи с него Шон Лонгстаф, а след това изби в корнер и изстрел с глава на резервата Жоелинтон. Скот Мактоминей пък пропусна да вкара за Манчестър Юнайтед.

Първите смени на Тен Хаг дойдоха чак в 82-ата минута, когато Диало отстъпи мястото си на Хойлунд, Мейно беше заменен от Лисандро Мартинес, а Рашфорд смени Гарначо. Хойлунд реализира за 3:1 в 84-ата минута. Датският нападател се възползва от пас на Бруно Фернандеш и с прецизен удар матира Дубравка.

Последваха два пропуска на Жоелинтон. Все пак, във втората минута от добавените шест "свраките" намалиха на 2:3 чрез Люис Хол, но за изравнително попадение нямаха време.

С успеха тази вечер "червените дяволи" отмъстиха на Нюкасъл за двете поредни загуби по-рано през сезона и запазиха крехки надежди да завършат в топ 6 на Висшата лига. Тимът на Тен Хаг може да се класира за евротурнирите и ако спечели ФА Къп, където във финала ще се изправи срещу Манчестър Сити. Спорът за трофея е на 25 май.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!