Манчестър Юнайтед елиминира Рединг от ФА Къп. "Червените" дяволи спечелиха с 2:0 на "Олд Трафорд" в среща от третия кръг на турнира. Това беше петата поредна победа за Юнайтед при Оле Гунар Солскяер, който се представя блестящо в началото на кариерата си като мениджър на славния английски клуб. Досега в историята на "червените дяволи" нямаше случай, в който треньор да е стартирал с пет поредни победи. 

Солскяер изпревари легендата Мат Бъзби, който беше лидер по този показател с 4 победи в първите си 4 двубоя начело на Юнайтед. 

Точни за успеха над Рединг бяха Хуан Мата в 23-ата минута от дузпа и Ромелу Лукаку. Белгийският таран се разписа в добавеното време на първата част. 

Срещу предпоследния в Чемпиъншип Солскяер даде почивка на част от титулярите. Норвежецът направи цели девет премени в сравнение срещата с Нюкасъл, спечелена с 2:0 на 2 януари. Единствено Фил Джоунс и Хуан Мата запазиха титулярните си места. 

Мачът ще бъде запомнен от Тахит Чонг - младото момче с дългата коса, което записа официален дебют за Манчестър Юнайтед. 19-годишният холандец, родом от Кюрасао, е продукт на школата на "червените дяволи". Чонг влезе в игра в 62-ата минута, заменяйки Мата. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 20-ата минута Фред отбеляза за Юнайтед, но попадението не беше зачетено заради засада. Хуан Мата обаче бе фаулиран в наказателното поле на Рединг при паса към бразилския нападател, което принуди съдиите да се консултират с ВАР и да отсъдят дузпа. От бялата точка Мата вкара за 1:0. 

Веднага след това домакините поискаха втора дузпа, след като центриране на Алексис Санчес срещна ръката на бранител на Рединг. Този път сигнал обаче не последва. 

След около половин час игра Лукаку стреля опасно от границата на наказателното поле, но Яякола изби. Веднага след това гостите създадоха най-чистото си положение до този момент. Лоудър беше изведен сам срещу Ромеро и първоначално премина покай него, но след това се забави и стражът на "червените дяволи" изчисти в корнер.

В добавеното време, което беше пет минути, Иядом получи в наказателното поле и стреля силно до близката греда, а Ромеро изби. Рединг изпълни корнер, след който предаде притежанието на топката на съперника, който организира отлична контраатака. Алексис изведе Лукаку, който се озова сам срещу Яякола, преодоля го и реализира за 2:0.

След почивката имаше само няколко интересни ситуации, а нов гол не падна. В 53-ата минута гостите пропусна нова добра възможност. Хариът се озова зад отбраната на Юнайтед след хитър пас на Алуко и стреля отблизо, но Ромеро пак успя да избие.

В 64-ата минута имаше куриозен момент на "Олд Трафорд". След смяната си Алексис Санчес реши да седне на мястото на Солскяер, който беше станал в този момент. Измореният нападател очевидно се обърка, като се наложи да стане и да освободи седалката на мениджъра си. 

В 84-ата минута ВАР отново влезе в употреба, за да бъде разгледана ситуация с евентуално нарушение срещу Рашфорд в наказателното поле, но този път 11-метров наказателен удар не бе отсъден и срещата приключи 2:0.