Уотфорд победи Манчестър Юнайтед с 4:1 у дома в среща от 12-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините пропуснаха да поведат в 11-ата минута, в която Исмаила Сар пропиля дузпа. Първоначално топката влезе в мрежата на "червените дяволи" след добавка на Кико, но реферът отсъди дузпата да бъде изпълнена отново. При второто изпълнение Давид де Хеа пак показа блестяща реакция и спаси тима си.

Въпреки това до края на полувремето Уотфорд водеше с 2:0 с попадения на Джошуа Кинг (28') и Исмаила Сар в 44-ата.

Минути след почивката Дони ван де Беек намали резултата (1:2) след удар с глава, възползвайки се от центриране на Кристиано Роналдо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Между 55-ата и 60-ата минута португалецът на два пъти се оказа в опасна близост до вратата, като в първия случай падна в наказателното поле, а при втория Бен Фостър спаси удара му.

Хари Магуайър направи задачата на съотборниците си още по-тежка в 69-ата минута, когато напусна терена за втори жълт картон.

Кристиано Роналдо обаче продължи да тормози отбраната на Уотфорд, пропусна да отбележи в 72-ата и 76-ата минута, а в 78-ата негово попадение беше отменено.

В продължението на мача Уотфорд реши всичко с трети гол (90+2'), дело на резервата Жоао Педро, който получи топката в наказателното поле и със силен удар я прокара през Давид де Хеа (3:1). Това обаче не беше всичко и манчестърци получиха четвърти гол. Еманюъл Денис оформи крайното 4:1 в последните секунди на срещата (90+6') с удар в долния ляв ъгъл.

Загубата свлече Юнайтед до осмата позиция в таблицата, като "червените дяволи" записаха четвърто поражение в последните си пет мача. Уотфорд пък взе въздух в битката на дъното и е на 16-о място с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ