Манчестър Юнайтед победи Астън Вила с 1:0 на „Олд Трафорд“ в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига. 

Двубоят започна с натиск от страна на Манчестър Юнайтед. В 8-ата минута Маркъс Рашфорд направи движение навътре към наказателното поле и бе намерен от свой съотборник. Нападателят шутира ниско по тревата, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Емилиано Мартинес.

Бурно Фернандеш подаде зад гърба на отбраната на Астън Вила в 12-ата минута, намирайки Рашфорд, който стреля от движение, но Мартинес отрази.

Две минути по-късно Каземиро комбинира с Рашфорд, който продължи за Марсел Забицер. Австриецът шутира от воле, но топката прелетя над напречната греда.

След рикошет в наказателното поле на Манчестър Юнайтед в 19-ата минута Алекс Морено шутира, но право в тялото на Давид де Хеа.

Каземиро бе намерен от свой съотборник в наказателното поле на Вила в 28-ата минута и шутира с едно докосване, но право в напречната греда.

Натискът на Манчестър Юнайтед даде резултат в 39-ата минута, когато Маркъс Рашфорд проби отляво, навлезе в наказателното поле чрез дрибъл и шутира ниско по тревата. Емилиано Мартинес не успя да се намеси по най-добрия начин, а Бруно Фернандеш копна аржентинския страж при добавката, за да изведе своя тим напред в резултата.

„Червените дяволи“ продължиха с натиска си и през второто полувреме. В 73-ата минута Каземиро шутира от дистанция, но топката премина над напречната греда.

След рикошет в наказателното поле на Манчестър Юнайтед Дъглас Луис шутира към горния десен ъгъл на вратата, но там с глава от голлинията Виктор Линдельоф отби топката, спасявайки своя тим.

След този успех Манчестър Юнайтед заема четвърта позиция във Висшата лига с актив от 63 точки, на две две зад Нюкасъл, но и мач по-малко, докато Астън Вила е на шесто място с 54 пункта.

В друга среща от кръга Нюкасъл се справи със Саутхямптън с 3:1.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА !!!