Манчестър Юнайтед обърна у дома Мидълзбро с 2:1 след два късни гола в среща от 19-ия кръг на английската Висша лига и продължава похода си към челните места във временното класиране.

Очаквано домакините доминираха от самото начало и първо Пол Погба след задна ножица в 14-ата минута удари греда, а след това в 38-ата минута и Антони Марсиал тресна гредата. В 39-ата минута Златан Ибрахимович вкара гол, но съдията Лий Мейсън го отмени заради опасна игра срещу вратаря Виктор Валдес. Шведът търсеше поне един гол, за да се изравни с Лионел Меси по брой отбелязани попадения за календарната година, но така и не успя да се разпише в противниковата врата.

След почивката изненадващо Грант Ледбитър (67) даде преднина на гостите след асистенция на Алваро Негредо. Финалният натиск на „червените дяволи” обаче даде резултат и първо Антони Марсиал (85) изравни след пас на Ибрахимович, а след това и Пол Погба (86) бе точен за пълния обрат след асистенция на Хуан Мата.

Така Манчестър Юнайтед записа пета поредна победа за първенство и с 36 точки запазва шестата позиция във временното класиране, но има еднакъв актив с петия Тотнъм и е на точка зад четвъртия Арсенал. И двата лондонския тима обаче са с мач по-малко. Мидълзбро е н а 16-а позиция с 18 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА