Mанчестър Юнайтед победи Брентфорд с 1:0 на "Олд Трафорд" в отложен мач от 25-я кръг на Висшата лига.

В първите 10 минути Манчестър Юнайтед бе по-активният отбор и играчите на Ерик тен Хаг демонстрираха страхотна енергия, но така и не успяваха да достигнат до чисто голово положение. В 21-а минута дойде първото по-интересно положение в мача, след като Далот получи добре на фланга и отклони към Антони, а последният намери Скот МакТоминей на границата на наказателното поле, където шотландецът не се поколеба да стреля, но топката премина над напречната греда.

В 27-а минута след изпълнение на корнер топката стигна до Марсел Забитцер, който отклони чудесно с глава към Маркъс Рашфорд, а английският нападател от чиста позиция не сбърка и откри резултата - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В 44-а минута "червените дяволи" направиха чудесна контраатака, а Бруно Фернандеш подаде към Антони, който продължи за Рашфорд, но английският национал, след като навлезе в наказателното поле, отправи удар право в Давид Рая, който нямаше проблем да улови.

В първите минути на второто полувреме можеше да се стигне до изравняване, след като Давид де Хеа се забави с изчистването и изрита топката в гърба на нападател на Брентфорд, но за негов късмет кълбото излезе в аут. В 58-а минута Марсел Забитцер намери празно пространство на границата на наказателното поле и опита късмета си от разстояние, но Давид Рая внимаваше и успя да спаси.

Брентфорд бе много близо до това да се разпише, след като в 67-а минута Кевин Шаде бе изведен сам срещу вратаря, а германецът стреля, но Давид де Хеа излезе чудесно и успя да отрази. Това бе добър шанс за Брентфорд. Десетина минути преди края на редовното време Манчестър Юнайтед организира нова чудесна контраатака, при която Маркъс Рашфорд напредна с топка в крака и накрая намери Фред на точката на дузпата, но ударът с левия крак на бразилеца бе безкрайно неточен.

До края на срещата Брентфорд опита да създаде напрежение в половината на противника, но Манчестър Юнайтед бе добре групиран и не даде големи шансове на съперника. По този начин голът на Маркъс Рашфорд се оказа достатъчен за "червените дяволи", които спечелиха трите точки в срещата.

Манчестър Юнайтед е вече 4-и с актив от 53 точки, докато Брентфорд остава на 9-а позиция с 43 пункта на сметката си.