Манчестър Юнайтед победи Борнемут с 3:0 у дома в среща от 19-ия кръг на Висшата лига на Англия, първи за двата тима след Нова година.

"Червените дяволи" започнаха по-уверено срещата и успяха да открият резултата с първия си точен удар в двубоя. Каземиро засече центриране на Ериксен и прати топката във вратата за 1:0.

Само няколко минути след това гостите пропиляха добра възможност, но Доминик Соланке не успя да уцели вратата след удар с глава.

Минути след почивката Манчестър Юнайтед удвои аванса си след комбинация между  Алехандро Гарначо и Люк Шоу, завършила с гол за 2:0.

Борнемут можеше да намали изоставането са тима след след час игра, но Джейдън Антъни не успя да преодолее вратаря НА "червените дяволи".

Алехандро Гарначо пропусна две добри възможности в 78-ата и 82-ата минута, за да се стигне до 86-ата, в която Маркъс Рашфорд се разписа за 3:0 след пад на Бруно Фернандеш.

Минути преди края Давид де Хеа спаси домакините от гол и запази резултата,

Манчестър Юнайтед е на четвърта позиция са равен брой точки и мач по-малко от третия Нюкасъл. Борнемут е на 15-а позиция с 16 точки.

Всички резултати от днес:
Арсенал - Нюкасъл 0:0
Евертън - Брайтън 1:4
Лестър - Фулъм 0:1
Манчестър Юнайтед - Борнемут 3:0