Манчестър Юнайтед победи драматично Евертън с 2:1 на „Уамбли” в първия полуфинал от турнира ФА Къп – Купата  на Англия. „Червените дяволи” се класираха за финала в турнира за първи път от 2007 година благодарение на гол в последните секунди на Антони Марсиал (90+3).

Мачът започна равностойно с положения за гол и пред двете врати. Първо Марсиал пропусна за Юнайтед, а след това Лукаку не успя да се разпише за Евертън. Постепенно „червените дяволи” взеха инициативата и от изгодни позиции пропуски направиха Марсиал, Рашфорд и Джеси Лингард. Все пак те материализираха превъзходството си с гол на Маруан Фалайни (34) след подаване на Марсиал.

След почивката имаше отпускане в рдиците на Юнайтед и Евертън можеше да изравни в 57-ата минута, когато получи правото да изпълнява дузпа. Ромелу Лукаку обаче пропусна от бялата точка, след като Де Хеа успя да избие топката. Шест минути по-късно последва пропуск на Фелайни от близка дистанция, а в 75-ата минута Крис Смолинг си вкара автогол за 1:1, опитвайки се да изчисти остро центриране на Деулофеу отдясно.

Отборите се хвърлиха в атаки да решават мача още в редовното време и драмата настъпи в последните секунди, когато Антони Марсиал (90+3) отбеляза гола, който прати „червените дяволи” на финал в надпреварата.

Другият финалист ще излъчат Кристъл Палас и Уотфорд във втория полуфинал утре от 18:00 часа пак на „Уембли”, където ще се играе и финала.