Манчестър Юнайтед се сбогува с мечтата си да спечели ФА Къп през този сезон, след като беше елиминиран от Уулвърхемптън. "Вълците" надвиха с 2:1 "червените дяволи" и си осигуриха класирането на полуфинал, където са още Уотфорд и Манчестър Сити. В неделя остава да се изиграе и срещата между Милуол и Брайтън.

Оле Гунар Солскяер и футболистите му си тръгнаха с наведени глави от "Молиню", след като домакините ги надиграха. Момчетата на португалския мениджър Нуно Еспирито Санто изиграха силен мач и зарадваха феновете си със сладка победа. Вратарят Серхио Ромеро на няколко пъти спасяваше Юнайтед преди Раул Хименес да открие резултата в 70-ата минута. Шест по-късно Диого Жота направи 2:0 и до голяма степен реши крайния изход. "Червените дяволи" имаха сили само за почетно попадение. Отбеляза го Маркъс Рашфорд в петата минута на добавеното време.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Интересна ситуация имаше малко преди края на редовното време. Съдията Мартин Аткинсън показа червен картон на Виктор Линдельоф, но след разглеждане на ситуацията чрез системата за видеопотворения (ВАР) беше взето решение, че нарушението е за жълт картон и футболистът на Юнайтед продължи да играе.

Загубата е втора поредна за "червените дяволи" под ръководството на Оле Гунар Солскяер (след поражението от Арсенал с 0:2 преди седмица). 

След отпадането от ФА Къп, за Юнайтед остава единствената възможност за спечелване на трофей този сезон - в Шампионската лига, където задачата е изключително тежка. Жребият отреди "червените дяволи" да спорят с Барселона на 1/4-финалите.