Мениджърът на Челси Греъм Потър похвали играта на Манчестър Юнайтед и каза, че отборът е изминал дълъг път, откакто загуби от водения от него Брайтън в първия кръг за сезона във Висшата лига.

Потър, който напусна Брайтън, за да поеме Челси миналия месец, постигна победа с 2:1 срещу Юнайтед в първия мач на Ерик тен Хаг начело през август.

Манчестър Юнайтед се представя доста добре след тази загуба и заема пето място в класирането с 19 точки от 10 мача, само на точка зад Челси, с когото се срещат на "Стамфорд Бридж" в събота.

"Не беше страхотно начало на сезона, но те се бориха, спечелиха точки и играят много добре. Ще бъде труден мач", каза Потър на пресконференция.

"Те промениха малко начина си на игра, а в същото време притежават класни играчи. Имат Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал, Джейдън Санчо, Бруно Фернандеш, те са се адаптирали повече един към друг. Юнайтед се превърнаха във впечатляващ отбор. Очакваме с нетърпение този мач", добави мениджърът.

Потър, който няма загуба в седем мача във всички турнири начело на "сините", каза, че е твърде рано да се каже дали отборът играе според неговите представи, но отдаде заслугата на играчите за трите победи в четири двубоя във Висшата лига под негово ръководство.

"Шест седмици е кратко време, за да видите истинското лице на един отбор. Футболистите разбраха предизвикателството, бяха брилянтни", добави той.

Потър заяви, че десният бек на Англия Рийс Джеймс и халфът на Франция Н'Голо Канте се справят с разочарованието, че ще пропуснат Световното първенство в Катар заради контузии.

"Джеймс е с шина за четири седмици, за да стабилизира коляното, след това ще премине рехабилитация за около осем седмици. Това е последното решение. Те са човешки същества. Това е реалността. Нямам какво да кажа, за да се почувстват по-добре. Трябва да се съсредоточат върху нещата, които могат да контролират, да се възстановят, да следват плана ден след ден", каза той.

Полузащитникът Конър Галахър може да се завърне в състава срещу Манчестър Юнайтед, след като беше сменен след само 15 минути при нулевото равенство на Челси срещу Брентфорд в средата на седмицата поради заболяване.

"Конър тренира днес, така че ще видим как се чувства през следващите 24 часа", коментира Потър.