Нападателят Маркъс Рашфорд би трябвало да бъде готов за игра за неделя, когато Манчестър Юнайтед гостува на Нюкасъл в мач от поредния кръг на Висшата лига на Англия. Това заяви мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг на пресконференцията преди срещата.

25-годишният Рашфорд не успя да играе за Англия в европейските квалификации с Италия и Украйна заради травма. Той обаче се намира в отлична форма, като вкара 19 гола в 25 мача след края на световното първенство през декември.

"Имам надежда, че Маркъс ще играе. Той тренира, но съчетаваше заниманията с възстановителни процедури. Досега се подготвяше индивидуално, но днес бе заедно с останалите от групата. Имаме тренировка и в събота и мисля, че той ще бъде на линия за двубоя в неделя", каза Тен Хаг.

"Мисля, че за него беше добре дошла тази двуседмична почивка. Рашфорд и Бруно Фернандеш играят най-много от всички в тима. Мисля, че Манчестър Юнайтед е отборът с най-много мачове в Европа, а повечето от футболистите ни са титуляри и за националните си отбори. Хубаво е, че се получи тази пауза, в която той да може да се освежи и да енергизира. Тази седмица на тренировка го видях много мотивиран и в отлично настроение", допълни Тен Хаг.

Нидерландският мениджър бе попитан и за ситуацията с договора на нападателя, който изтича в края на следващия сезон. Според Тен Хаг клубът води преговори с играча, но не може да даде никакви подробности.

Аут за предстоящия двубой с Нюкасъл са халфът Каземиро, който е наказан, както и контузеният резервен вратар Том Хийтън. Добрата новина за Тен Хаг е завръщането в групата на Антони Марсиал, който се възстанови от травмата си.