Манчестър Сити допусна издънка у дома, завършвайки 1:1 с Мидълзбро в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите” имаха инициативата през целия мач, но първите положения до гол, до които стигнаха те, бяха чак след 30-ата минута. Пропуски последователно направиха Серхио Агуеро и Давид Силва.

В 43-ата минута Де Бройне центрира отдясно, а Агуеро засече на близката греда и с удар отблизо отбеляза 150-ия си гол в 223 мача за Манчестър Сити. В последната секунда на първото полувреме шут на Навас от малък ъгъл срещна гредата.

Малко след почивката Алваро Негредо се опита да прехвърли от центъра излезлия напред чилийски вратар на домакините Клаудио Браво, който успя да се върне навреме и да избие топката. Минутка по-късно Форшоу се оказа очи в очи с Браво, но чилиецът отново спаси. Гюндоган и Агуеро направиха пропуски за домакините.

В 81-ата минута Кевин де Бройне претендираше за дузпа след единоборство с Френд, но не получи 11-метров наказателен удар. Пет минути преди края Агуеро пропусна страхотна възможност да отбележи втори гол. В добавеното време пък холандецът Мартен де Роон (90+1) изравни с глава след центриране на Джорджд Френд и помрачи настроението на домакините.

След равенството Манчестър Сито остава лидер с 24 точки преди останалите срещи от кръга. Мидълзбро е 15-и с 11 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!