Абърдийн, с българския вратар Димитър Митов в състава си, победи с 2:1 като гост Дънди в мач от шестия кръг на Висшата лига на Шотландия. С успеха "доновете" запазиха стопроцентовия си актив от началото на сезона, като имат шест победи в шест мача и оглавяват класирането с максималните 18 точки. Те могат да бъдат застигнати от гранда Селтик, който тази вечер гостува на Сейнт Джонстън. "Детелините" са с 5 победи от 5 мача дотук преди днешната си среща. Във всички турнири от началото на сезона Абърдийн е абсолютно безгрешен - 12 победи в 12 мача.

Кевин Нисбет и Топи Кескинен, съответно в 15-ата и в 32-рата минута, бяха точни за гостите, а Дънди стигна до единственото си попадение от дузпа в края първото полувреме, като тя бе реализирана от Саймън Мъри.

Митов получи една от най-високите оценки в тима за представянето си, а в края на срещата си изкара и жълт картон заради забавяне на играта.

В същото време, друг български национал, изявяващ се на Острова - халфът Илия Груев, записа цял мач за своя Лийдс при домакинската победа с 3:0 над Ковънтри в седмия кръг на Чемпиъншип - второто ниво на английския клубен футбол.

Груев получи висока оценка за представянето си, а головете за Лийдс отбелязаха италианският нападател Вилфред Нионто (16), Джейдън Богъл (49) и Джоел Пироу (79).

Лийдс заема пето място в класирането с 14 точки, докато Ковънтри е 21-ви (от общо 24 тима) с 5 точки. Водач е Уест Бромич с 16 точки, следван от Блекбърн и Съндърланд с по 15 и Болтън с 14.