Брайтън официално обяви назначението на 31-годишния Фабиан Хюрцелер за свой нов мениджър, с което го направи най-младия наставник в историята на Висшата лига.

Специалистът подобри досегашния рекорд на Крис Коулман, който пое Суонзи Сити на 32 години. Фабиан Хюрцелер прикова вниманието, след като изведе Санкт Паули до директна промоция в германската Бундеслига.

„От началото на процеса по назначаване на нашия нов старши треньор Фабиан винаги беше открояващ се кандидат и човек, който привлече вниманието ни с изключителната си работа в Санкт Паули през последните осемнадесет месеца“, обясни президентът на Брайтън Тони Блум.

„Той има стил на игра, който е в съответствие с начина, по който искаме да играе отборът на Брайтън и Хоув Албиън, и съм убеден, че това е стилът, който нашите привърженици ще оценят и ще се радват да гледат. Фабиан също има отлично треньорско потекло и е работил с германската федерация в различни възрастови групи. Наистина сме развълнувани да започнем работа с Фабиан, за да се подготвим за предстоящия сезон“, допълни Блум.