Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп оспори решението на съдията Джон Мос да даде първата дузпа за Тотнъм при драматичното равенство 2:2 между „червените“ и „шпорите“ на „Анфилд“. Всъщност реферът даде две дузпи в полза на лондончани, а бившият арбитър от Висшата лига Дермът Галахър анализира ситуациите пред „Скай Спортс“.

„Първата дузпа е много интересна. Хари Кейн е в положение на засада, а Деян Ловрен прави опит да изчисти топката. Той не успява в това си начинание с неудачен удар. Топката пристига в Кейн, който според правилата вече не е в засада. За мен това беше прекрасно решение. Освен това чухме чрез системата думите на асистента Еди Смарт към Джон Мос: „Не знам дали той игра с топката“. На двамата отне малко време, но в крайна сметка взеха правилното решение, за което заслужават аплодисменти. Освен това видяхме нагледен пример за екипната работа на съдиите“, коментира Галахър.

„Решението при втората дузпа е много трудно, тъй като наказателното поле е пренаселено и Мос трябва да гледа диагонално. Няма съмнение, че има нарушение на Ван Дайк и отново видяхме прекрасната работа в екип на Джон Мос и Смарт. Двамата направиха много силен мач и взеха правилните решение в много трудни моменти“, добави бившият рефер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА