Най-скъпият защитник в света Хари Магуайър е скъсал бедрен мускул и ще бъде извън терените oколо месец. Английският национал пропусна дербито с Манчестър Сити (1:3) във вторник, след като пострада срещу Уулвърхемптън (0:0) през уикенда. 

Най-скъпият защитник в историята на футбола, купен миналото лято от Лестър за близо 80 милиона евро, игра с травма в мача за Купата на ФА срещу Уулвърхемптън (0:0). Още преди почивката се виждаше ясно, че накуцва и не се движи нормално по терена, но не бе заменен. След мача мениджърът Оле Гунар Солскяер обяви, че травмата не е сериозна. Оказа се обаче, че не е съвсем така. Прегледите са установили, че Магуайър е скъсал бедрен мускул и ще почива известно време.

При това положение кризата с контузени играчи в Юнайтед се увеличава, след като Пол Погба бе опериран заради проблем в глезена, а и Скот Мактомини е аут с травма в коляното. Алекс Туанзебе, Маркос Рохо, Ерик Баи и Томъти Фосу-Менса съща са контузени. 

В събота "червените дяволи" приемат Норич в мач от Висшата лига, а след това предстои преиграването с Уулвърхемптън (15 януари).