Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо влиза в конкуренция с колегата си от Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за външните защитници на Тотнъм Кайл Уокър и Дани Роуз, съобщава британският таблоид „Сън”.

Специалния е готов да задели сензационните 60 милиона паунда за двамата 26-годишни английски национали, които са в превъзходна форма. Хосеп Гуардиола също е впечатлен от изявите на дуото и е набелязал двамата за селекцията на „гражданите” през лятото. Левият бек Дани Роуз дори бил първи в трансферния списък на бившия наставник на Барселона и Байерн.

Уокър и Роуз наскоро подписаха нови петгодишни договори с „шпорите”. Босът на клуба от Лондон Даниел Леви обаче едва ли ще откаже сделка, ако някой клуб плати записаните като освобождаващи клаузи по над 30 милиона евро в контрактите и на двамата бранители.

Тотнъм привлече Дани Роуз от Лийдс през юли 2007 година само за 1 милион паунда, а през лятото на 2015 година отказа да го продаде на Челси. По-късно интерес към него имаше и от страна на ПСЖ, но и с французите не се стигна до сделка. Той има 12 мача за английския национален отбор.

Кайл Уокър има 23 мача за „трите лъва”. Тотнъм го привлече през 2009 година от Шефилд Юнайтед за 9 милиона паунда заедно с Кайл Ноутън, който в момента играе за Суонзи.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА