Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че играчи като Лионел Меси и Неймар „правят истинска фантастика” с топката в краката си. „Червените дяволи” загубиха с 0:1 от Барселона в контрола, играна в САЩ, а според Специалния срещу отбор като каталунците може да се противопостави само тактически.

“Получи се добра атмосфера, имаше много зрители. Това е най-важното за тези предсезонни мачове, а не резултатът. Хората искат да видят най-добрите играчи. Мачът завърши при резултат 1:0, но можеше и да е съвсем различен, тъй като и двата отбора създадоха доста възможности”, сподели Моуриньо след мача.

„Не съм доволен от играта ни в защита. Барселона има Меси, Неймар, Пике, Суарес, Иниеста, а Реал - Роналдо, Бейл, Кроос…Срещу отбори с играчи от такова ниво единствено можеш да се противопоставиш тактически. Това не е невъзможно във футбола. Това, което правят с топката е истинска фантастика”, допълни португалският специалист.

Срещата на Юнайтед бе последна в САЩ от лятната им подготовка, а за Барса предстои „Ел Класико” срещу Реал (Мадрид) на 30 юли в Маями.