Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не очаква лесно домакинство срещу Лестър в събота от 14:30 часа българско време. Португалският специалист смята, че е трудно „лисиците” да защитят изненадващо спечелената от тях титла през миналия сезон.

"Мисля, че това е много трудно - не само за нас, а за всеки един тим. Не са много клубовете в историята на Висшата лига, които са го правили. Един от тях беше Манчестър Юнайтед, а другият беше отбор, воден от най-лошия мениджър в историята на футбола", сподели Специалния, намеквайки за себе си начело на Челси, спечелил титлата през сезоните 2004/05 и 2005/06 г.

„Лестър са много добри. Те спечелиха титлата, защото някои от големите не бяха достатъчно силни, но пък и самите те бяха на ниво. Лестър е много лесен за анализиране тим. Играта им в защита е кристално ясна, както и организацията им в атака, но в същото време е много трудно да се справиш с тях. Много е трудно да не допуснеш гол, трудно е и да им вкараш", допълни португалецът.

"Още от първия ми ден тук казвам, че желанието да спечеля титлата е нещото, което ме мотивира да съм в клуба. Не вярвам, че можеш да си тук и да казваш нещо различно. Вече знаем кои ще са шампионите в Германия, Шотландия, Франция и Испания, където вариантите са два. В Англия обаче всеки може да победи всеки", каза още Специалния.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА