Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се изказа ласкаво за рекордната покупка Пол Погба, за който „червените дяволи” ще платят 105 млн. евро на Ювентус. Така френският национал ще стане най-скъпият трансфер в историята на футбола.

„Погба е един от най-добрите играчи в света и ще бъде ключова фигура в тима на Юнайтед, който искам да изградя. Той е бърз, силен, вкарва голове и може да прочита играта по-добре, отколкото повечето футболисти. Пари той ще получи от всеки голям отбор, но това не е причината. Той идва, защото познава клуба, града и много играч. Той иска да е важна част от проекта”, сподели Жозе Моуриньо за новото попълнение на „червените дяволи” и най-скъп футболист в историята на футбола.

„Когато искаш да станеш най-добрият играч в света и отидеш в Барселона или Реал (Мадрид), ще ти е трудно. Не мисля, че другите две големи момчета ще допуснат друг да достигне това ниво”, допълни Специалния, визирайки Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Очаква се Пол Погба да получава в Манчестър Юнайтед по около 275 000 паунда или 330 000 евро седмична заплата. Договорът му е за пет години с опция за продължаване с още една. Френският национал бе в този клуб от 2009 до 2012 година, но напусна след неразбирателство с легендарния шотландския мениджър сър Алекс Фъргюсън.