Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята, че натоварената програма на „червените дяволи” може да окаже влияние върху битката за топ 4 във Висшата лига.

Юнайтед ще играе реванш с Хъл Сити от полуфиналите в турнира за Купата на лигата утре, четвъртък 26 януари. Първият мач завърши 2:0 за тима от „Олд Трафорд”. Финалът, който ще се проведе на 26 февруари на „Уембли”. В същия ден обаче Юнайтед по програма в първенството има мач със Сити и Моуриньо смята, че сблъсъкът ще бъде изместен към края на сезона, което ще направи цялостното положение  за тима още по-тежко.

„Знам, че ще бъде трудно. Ако победим Хъл и играем на финала, няма да играем срещу Манчестър Сити. Сигурен съм, че те ще изберат страхотно време, трудно за нас, да се изиграе този мач. Така че, ако продължим, ще бъде много трудно, но нека видим какво ще стане. Към този момент имаме 25% шанс да спечелим Купата на лигата”, каза Моуриньо.

„В моя офис имам дъска, на която са обозначени всички наши възможни мачове,  и когато я погледна, картинката е доста сложна. Предстоят и мачове в турнира Лига Европа, това също не трябва да се забравя”, продължи португалецът.

„Има отбори, които си видят чудесен живот. Те играят през уикенда, имат два дни почивка, футболистите им са отпочинали, всеки е доволен, всеки излиза за мачовете свеж. В тези отбори разполагат с четири или пет дни, в които да се работи по всеки детайл и това прави голямата разлика, ако трябва да съм честен”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.