Арсенал спечели трудно с 1:0 при визитата си на Манчестър Юнайтед в дербито от предпоследния 37-и кръг в английската Висша лига и излезе отново на върха с точка аванс пред Манчестър Сити, който има мач по-малко. Леандро Тросар (20) вкара единствения гол на "Олд Трафорд" и върна "топчиите" на първата позиция.

Гостите натиснаха в началото и не след дълго Букайо Сака отправи удар, но малко след това Юнайтед пропусна да поведе. Грешка на Партей предостави шанс пред Хьойлунд, но той се подхлъзна и не успя да стреля добре. "Червените дяволи" отправиха още три удара, преди Арсенал да си върне контрола и да поведе в 20-ата минута, когато Леандро Тросар реализира отблизо след асистенция на Кай Хавертц за 0:1. В случая Каземиро изостана да се изтегли и покри засадата при подаването към германеца. След това бразилецът и няколко други негови съотборници не успяха да разгадаят, че подаването ще е към Тросар, макар той да беше най-близо до вратата.

"Топчиите" застрашиха сериозно Андре Онана и в 28-ата, когато Бен Уайт се включи в атака и шутира остро. При тази акция останаха съмнения за засада. Манчестър Юнайтед намери начин да внесе напрежение в наказателното поле на Арсенал чак в 43-тата, когато Гарначо проби край аутлинията и центрира, но Давид Рая успя да избие.

Втората част започна сравнително спокойно с висока преса на Юнайтед. Гостите обаче хладнокръвно разиграваха в задни позиции, след което постепенно се изнесоха и напред. Продължителна атака доведе шанс пред Деклан Райс в 55-ата, но ударът му беше блокиран.

В 72-ата резервата Антони се понесе през средата и стреля с левия крак, но не затрудни Давид Рая. Шест минути след това Арсенал стигна до добра възможност за гол, след като Габриел Мартинели проби отляво. Бразилецът влезе навътре и си проправи място за стрелба, но Андре Онана изби с лявата си ръка зрелищно. Малко след това много силен удар на Деклан Райс също беше отразен от камерунския страж на манчестърци. В 83-тата вратарят направи още две отлични спасявания, с които спря лондончани от удвоявана на аванса. До края натискът на домакините не даде резултат и гостите си тръгнаха с трите точки.

След успеха Арсенал събра 86 точки на върха и му остава само един мач срещу Евертън на "Емирейтс", докато Манчестър Сити е с точка по-малко и има гостувания на Тотнъм във вторник и домакинство с Уест Хям в края на следващата седмица. Манчестър Юнайтед е осми с 54 точки и на три зад шестия Нюкасъл, който е на позиция за участие в евротурнирите.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 0:1
0:1 Леандро Тросар (20)

Ман Юнайтед:  Андре Онана – Аарън Уан-Бисака, Каземиро, Джони Еванс, Диого Далот, Коби Мейноо, Софиан Амрабат, Скот МакТомини, Амад Диало, Алехандро Гарначо, Расмус Хойлунд
Резерви: Байиндир, Амас, Ериксен, Антони, Форсън, Огинейе, Камбвата, Уийтли, Колиър
Мениджър: Ерик тен Хаг

Арсенал: Давид Рая – Бен Уайт, Уилиям Салиба, Габриел Магаляеш, Такехиро Томиасу – Томас Партей, Мартин Йодегаард, Деклан Райс – Букайо Сака, Кай Хавертц, Леандро Тросар
Резерви: Рамсдейл, Габриел Жезус, Смит Роу, Фабио Вийера, Зинченко, Жоржиньо, Нкетия, Кивиор, Габриел Мартинели
Мениджър: Микел Артета

Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Съдия: Пол Тиърни

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна, - контузия

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!