Маурисио Почетино вчера изненадващо се раздели с Челси. В официалното съобщение се казва, че двете страни прекратяват съвместната си работа по взаимно съгласие. Така и не бяха разкрити мотивите за раздялата на „сините“ с 52-годишния аржентински специалист.

Британското издание „Дейли Телеграф“ днес хвърля светлина относно причините. Според информацията, Почетино и клубната управа са имали среща в понеделник, на която са били коментирани плановете за следващия сезон.

По време на нея е било постигнато съгласие относно трансферите, играчите, които ще бъдат продадени или ще останат, както и по темата кой ще бъде главен отговорник за селекцията.

Големият проблем се оказала темата за стила на работа и някои очаквани промени в структурата на клуба.

Никоя от страните не е поискала да направи компромис в своята позиция. Затова са се разбрали да направят нова среща във вторник сутринта. На нея също не е постигнато съгласие по темата. Така в крайна сметка Почетино и шефовете на Челси са стигнали до решение за раздяла.

Счита се, че управата на клуба вече има четирима фаворити за поста на аржентинския специалист. Това са треньорът на Щутгарт Себастиан Хьонес, наставникът на Жирона Мичел, мениджърът на Лестър Енцо Мареска и Киърън Маккена от Ипсуич, който вече беше свързан като вариант за заместник на Роберто де Дзерби в Брайтън.

Букмейкърите в Англия веднага обявиха коефициентите си относно шансовете на редица известни специалисти да заменят Почетино на „Стамфорд Бридж“. Според тях с най-големи шансове е Роберто де Дзерби.

ФАВОРИТИТЕ НА БУКМЕЙКЪРИТЕ
Роберто де Дзерби – коеф. 15/8
Рубен Аморим – коеф. 5/1
Кийрън Маккена – коеф. 6/1
Себастиан Хьонес – коеф. 6/1
Томас Тухел – коеф. 7/1
Жозе Моуриньо – коеф. 10/1
Антонио Конте – коеф. 16/1
Юлиан Нагелсман – коеф. 16/1