Манчестър Юнайтед започна 2021 година с домакинска победа 2:1 над Астън Вила и се изравни по точки с лидера във Висшата лига Ливърпул.

Гостите имаха първата възможност за гол на "Олд Трафорд", но ударът на Джон Макгин след четвърт час игра беше спасен след страхотна изява на Давид де Хеа. Испанският вратар изигра своя мач номер 327 и изпревари легендата Рой Кийн в класацията на футболистите извън Великобритания с най-много срещи за Юнайтед в елита.

Домакините успяха да поведат в резултата в първия си и единствен точен удар през първата част. Той дойде в 40-ата минута, когато Антони Марсиал засече с глава центриране на Аарън Уан-Бисака.

Втората част започна със страхотна възможност за гостите, но Де Хеа отново беше безгрешен след опасен удар на Оли Уоткинс в 52-ата минута.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Добрата игра на гостите доведе до изравнителен гол няколко минути по-късно, когато Бертранд Траоре получи топката в наказателното поле и я насочи в мрежата за 1:1.

Радостта на Вила обаче продължи само няколко минути и Манчестър Юнайтед получи дузпа за фаул срещу Погба, превърната в гол от Бруно Фернандеш в 61-ата минута за 2:1.

Десет минути след гола Манчестър Юнайтед можеше да води още по-убедително, но удар на Марсиал беше отразен със страхотна намеса на Емилиано Мартинес. В следващата атака Анвар Ел Гази пък пропусна да изравни от границата на наказателното поле, но Давид де Хеа за пореден път бе блестящ.

Четвърт час преди края феновете и на двата отбора изтръпнаха след уникални пропуски на Погба за Юнайтед и на Уоткинс за Вила, които не уцелиха вратата от добра позиция.

Ситуациите за гол не спряха дотук и Бруно Фернандеш тества бдителността на вратаря на Астън Вила с шут от дистанция, но стражът се справи и намеси авторитетно.

Гостите можеха да си тръгнат с точка след отличен удар на Кеш от дистанция в продължението на двубоя, но последва перфектна намеса нас Де Хеа и резултатът остана непроменен, а Юнайтед записа десетата си победа за сезона и вече два месеца е без загуба във Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА