Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър вкара втория гол при победата с 2:0 над Челси на "Стамфорд Бридж" в 66-ата минута, но през първото полувреме имаше късмет, че не получи червен картон за груба проява срещу Миши Батшуай. Двамата влязоха в единоборство край тъчлинията, загубиха равновесие и паднаха, а докато беше на земята, бранителят на гостите повдигна десния си крак и удари в слабините съперника. Батшуай изпитваше силна болка, превивайки се. Ситуацията беше разгледана с ВАР, но въпреки това Магуайър не беше санкциониран дори с жълт картон.

"Да, докоснах го. Мислех, че той ще падне върху мен, затова изправих крака си и опитах да го спра. Това беше естествена реакция, а не удар. Нямаше лош умисъл в действието ми", защити се Магуайър, обяснявайки ситуацията. 

"Съдията взе правилното решение, като не ми даде картон. Не съм искал да причиня болка на Батшуай, после му се извиних", добави капитанът на Юнайтед.

Мениджърът на Челси Франк Лампард обаче беше на друго мнение. Специалистът е категоричен, че Магуайър задължително е трябвало да бъде изгонен. "Очевидно беше, че в тази ситуация трябваше да бъде показан червен картон. Това щеше да направи мача съвсем различен. Аспиликуета беше блъснат в гърба и това стана причина за отменения гол на Курт Зума. Засада на Жиру имаше, макар и минимална", каза Лампард.