Арсенал приема Манчестър Сити тази вечер в най-чакания двубой във Висшата лига. Шампионатната среща от 21:30 часа ще бъде първата за сезона между двата отбора. Те трябваше да излязат един срещу друг още през октомври, но двубоят беше отложен.

„Артилеристите“ имат преднина само от три точки, но и имат и мач по-малко. Те се препънаха срещу Евертън (загуба) и Брентфорд (реми у дома) в последните си мачове.

Мениджърът им Микел Артета знае отлично какво представлява Сити, след като спечели две титли във Висшата лига заедно с Пеп Гуардиола като помощник-мениджър на „гражданите“ между 2016 и 2019 г.

Габриел Жезус и Мохамед Елнини остават потвърдено отсъстващи за Арсенал. Емил Смит Роу пък се е сблъскал с нов неуспех, след като страда от разтежение на бедрото през последните седмици и пропусна последните мачове.

В Сити пък крият дали голямата звезда Холанд ще бъде титуляр. Мениджърът Гуардиола не потвърди новината, че Холанд е готов за битката.  Норвежецът има проблеми с бедрото. Според английските медии обаче всичко е отшумяло и таранът е здрав като бик.

Арсенал има 98 победи срещу Манчестър Сити в цялата история на съперничеството им. „Гражданите“ са ликували 63 пъти, а равните мачове са 45.  Последният им мач беше за Купата на Англия на 27 януари тази година, когато Сити спечели с 1:0.