Дербито на Манчестър между Юнайтед и Сити тази събота ще се превърне в най-скъпото във футболната история, измествайки от първото място „Ел Класико” между Реал (Мадрид) и Барселона в Испания през миналия сезон.

Мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо и този на „гражданите” Хосеп Гуардиола, които бяха съперници преди години и в Ел Класико съответно като наставници на Реал и Барса, ще разполагат този път с титулярни състави на обща стойност близо 700 милиона паунда за историческия сблъсък на „Олд Трафорд”.

Според „Скай Спортс” очакваните 22-ма на терена в дербито на Манчестър тази събота са на обща стойност 685,7 милиона паунда (366,3 млн. на Юнайтед и 319,4 на Сити).

През миналия сезон титулярите на Реал (Мадрид) и Барселона в Ел Класико на 21 ноември 2015 година бяха оценени на 562 милиона паунда (370,45 млн. на Реал и 191,55 на Барса). Сред записалите участие футболисти тогава бяха звезди като Кристиано Роналдо (80 млн. паунда) и Гарет Бейл (85,5 млн. паунда) за „кралския” клуб и Луис Суарес (75 млн. паунда) и Неймар (48,6 млн. паунда) за „каталунците”, в чийто редици Лионел Меси се пови като резерва. Тогава Барса спечели с 4:0 на „Сантяго Бернабеу” след две попадения на Суарес и по едно на Неймар и Андрес Иниеста.