ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нюкасъл победи Фулъм с 1:0 в двубой от 20-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата бе решена с късен гол на Александър Исак в 89-ата минута, но по-интересно се случи двадесет минути по-рано. Тогава бившият играч на Нюкасъл Александър Митрович вкара гол от дузпа, но попадението му бе отменено, той като при удара той докосна топката два пъти.

Сръбският нападател се подхлъзна и ритна топката с десния си крак, но тя се отби в левия, преди да влети в мрежата. Реферът забеляза нарушението на правилата, веднага реагира и отмени попадението.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Подобно нещо се случва изключително рядко в световния футбол и предизвика вълна от хиляди коментари в социалните мрежи из цялото земно кълбо..

Ситуацията веднага обиколи интернет, като моментът се коментира с думите "Точно когато си помислил, че си видял всичко, се случва това..." и "Можете ли да повярвате на очите си?".

Коментиращият в студиото на Диема Спорт Ивайло Цветков-Нойзи се усъмни в действията на Митрович, който очевидно се подхлъзна при изпълнението на 11-метровия наказателен удар. 

"Куриозна ситуация. Сюжетът е много интересен. Точно Митрович, точно срещу бившия му отбор Нюкасъл... Късметът в случая не беше на негова страна. Фулъм, както се казва - момчетата плачат в съблекалнята", коментира Цветков. 

Иначе Нюкасъл спечели двубоя съвсем заслужено с 20:5 при головите опасности и 6:0 при ударите във вратата.

"Свраките" пропуснаха няколко възможности през първата част след удари на Шон Лонгстаф, Калъм Уилсън на няколко пъти и Джо Уилък.

През второто полувреме Фабиан Шер направи пореден пропуск, преди да дойде дузпата за Фълъм и куриозния пропуск на Митрович срещу бившия му отбор.

Нюкасъл зае третата позиция и се изравни по точки с четвъртия Манчестър Юнайтед (по 38), докато Фулъм е шести с 31.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК