Фенове на лондонския Арсенал основаха нов футболен отбор, който ще носи името Дайъл Скуеър. Целта е още в следващия сезон тимът да стартира участие в "Комбайнд Каунтис Футбол Лийг", деветото ниво на футбола в Англия.

Привържениците създават клуба в знак на протест срещу това, което се случва с Арсенал при настоящия собственик милиардера Стан Крьонке и факта, че тимът не е ставал шампион от 2004 година насам.

Стюърт Морган, който от дете симпатизира на "топчиите" и е сред основателите на новия отбор, коментира: "Този Арсенал - клубът, всичко около него, стадионът - нищо не е каквото беше в звездните времена. Всичко е толкова комерсиализирано, толкова бездушно, безжизнено... Това вече не е Арсенал".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Името на новия клуб не е случайно. Арсенал е основан през 1886 година  като Дайъл Скуеър от работници в южен Лондон. Едва през 1893 г. името на клуба е променено на Роял Арсенал.

За първия си сезон новосформираният отбор ще дели едно игрище с Аби Рейнджърс в Съри. Амбицията на основателите на клуба е да се премести на по-късен етап на „Уулуич” в южен Лондон, където е първият стадион на "артилеристите".