Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг разкри, че полузащитникът Каземиро се бори с времето, за да бъде готов за дербито с Манчестър Сити в неделя от десетия кръг на Висшата лига.

"Червените дяволи" спечелиха последните си три мача срещу Брентфорд, Шефилд Юнайтед и датския Копенхаген, но изобщо не убедиха с играта си и сега им предстои труден тест срещу носителя на требъл от миналия сезон. По тази причина Тен Хаг ще се нуждае от максимално широк състав.

"Аарън Уан-Бисака тренира и е готов за мача. Но Каземиро все още е под въпрос. Той не е готов на 100 процента за мача", обясни Тен Хаг на пресконференция

В последните дни Каземиро тренира със съотборниците, но не с максимални натоварвания.

Мениджърът на "червените дяволи" бе попитан и за Алехандро Гарначо, който е заплашен от наказание от Футболна асоциация на Англия. След победата с 1:0 над Копенхаген в Шампионската лига във вторник аржентинецът сложи в социалните мрежи две снимки на съотборника си Андре Онана, съпроводена с два емотикона с горили. Постът на Гарначо скоро след това бе изтрит, но от ФА го разглеждат като проява на расизъм. Камерунският вратар Онана спаси дузпа в последната минута на мача, с която запази победата за английския тим, а според самия него Гарначо е искал да покаже чрез горилата силата на вратаря.

В Туитър Онана написа, че няма нищо против поста на Гарначо и не го намира за расистки.

"В момента не се тревожа за евентуалната възможност Гарначо да бъде наказан. Но говорим с ФА. Искам обаче да подчертая, че всички в клуба са заедно зад Алехандро и го подкрепят", обясни мениджърът на 20-кратните шампиони.

Преди няколко години бившият нападател на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани беше наказан за три мача и глобен със 100 000 лири заради подобен пост. Тогава уругваецът написа под благодарствен коментар в Инстаграм "Gracias negrito", което буквално трябва да се преведе като "благодаря, негърче". Кавани каза, че в Уругвай "negrito" се използва за обръщение към приятел, но този довод не беше уважен от ФА.