Тотнъм победи Брайтън с 2:1 в мач от 30-я кръг на Висшата лига. Двубоят бе белязан от няколко спорни отсъждания, а мениджърите на двата тима Кристиан Стелини и Роберто Де Дзерби бяха изгонени.

Още в 5-а минута дойде първата сериозна възможност, след като Брайтън изпълни корнер, а на втора греда топката бе засечена от Каору Митома, но футболист на Тотнъм блокира пред голлинията. В 11-а минута Хюн-Мин Сон пое топката извън наказателното поле, като забеляза, че има свободно пространство и стреля веднага, а опитът му бе феноменален, като кълбото влезе точно в левия ъгъл на вратата на Джейсън Стийл - 1:0 за Тотнъм.

В 17-а минута Брайтън успя да изравни резултата, след като Каору Митома получи феноменален пас в наказателното поле, овладя добре и с техничен завършек преодоля Юго Лорис - 1:1. Попадението обаче бе отменено, тъй като съдиите сметнаха, че японският атакуващ играч е играл с ръка. Повторенията показаха, че топката закача ръката на Митома, но над ръкава. Все пак голът бе отменен.

В 26-а минута Алексис МакАлистър овладя подаване на ръба на наказателното поле и завърши с удар в долния ляв ъгъл, но Юго Лорис успя да отрази. Секунди след това Мойсес Кайседо достигна до прецизен пас на ръба на наказателното поле и веднага стреля, но стражът на "шпорите" изби кълбото в десния страничен стълб.

Брайтън изпълни корнер в 34-а минута, а Люис Дънк се изтегли на втора греда, след което отскочи чудесно, за да отправи силен удар с глава, който се оказа неспасяем за Юго Лорис - 1:1.

В 52-а минута Тотнъм можеше отново да поведе в резултата, след като Хари Кейн направи чудесно дълго подаване към Иван Перишич, а хърватинът опита силен изстрел, но добрата реакция на  Джейсън Стийл предотврати попадение във вратата на "чайките".

Брайтън продължи с агресивния си стил на игра, а в 55-а минута Дани Уелбек се обърна добре в наказателното поле и стреля, като топката рикошира в тялото на Алексис МакАлистър и влетя във вратата на Юго Лорис - 2:1 за Брайтън. Попадението бе разгледано с ВАР и бе установено, че топката докосва аржентинския халф по ръката, което бе достатъчно за съдиите да отменят гола. Резултатът остана 1:1.

Малко след това двата треньорски щаба се сблъскаха, а съдията реши да покаже червени картони, като Кристиан Стелини и Роберто Де Дзерби бяха изгонени.

Каору Митома бе настъпен в наказателното поле и японският футболист се свлече на земята, но съдията даде сигнал играта да продължи. Това изглеждаше като дузпа, но ВАР не посъветва главния арбитър да преразгледа положението.

В 79-а минута Пиер-Емил Хойберг плъзна топката към Хари Кейн на границата на наказателното поле, той намери рамката на вратата с чудесен удар и оформи крайното 2:1 за Тотнъм. 

"Шпорите" са на пета позиция с 53 точки, докато Брайтън е на седмо място с 46.

Всички резултати от кръга във Висшата лига:

Манчестър Юнайтед - Евертън 2:0
Астън Вила - Нотингам 2:0
Брентфорд - Нюкасъл 1:2
Лестър - Борнемут 0:1
Тотнъм - Брайтън 2:1
Уулвърхямптън - Челси 1:0
Фулъм - Уест Хям 0:1
19:30 часа, Саутхямптън - Манчестър Сити