Тотален обрат се получи по поредния расистки скандал, разтърсил английския футбол. Фен на Челси е арестуван, след като е било установено, че е обиждал на расова основа южнокорейския национал Хьон-мин Сон от Тотнъм. Мачът на „Тотнъм Стейдиъм” бе спечелен от „сините“ с 2:0, а в 62-ата минута бе спрян за кратко от съдията Антъни Тейлър, след като германският бранител на гостите Антонио Рюдигер е станал жертва на расови обиди.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След мача Тотнъм осъди остро расизма и обяви собствено разследване с разглеждане на записите от всички видеокамери на новия стадион. Точно това установило как фен на гостите е обиждал корееца на етническа основа. Привърженикът е бил арестуван още по време на мача.

Лондонската полиция продължава разследването си за причините и хората, обиждали Рюдигер. В същото време полицията потвърди задържането на фена на гостите заради обиди към Сон, който бе изгонен във въпросната 62-ата минута заради груб фаул срещу Рюдигер. Кореецът бе наказан жестоко заради червения си картон и ще пропусне следващите три мача на "шпорите".

На 7 декември по време на градското дерби между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед фен на „гражданите” бе задържан и съден за расистки освирквания към бразилеца Фред, след като е имало и маймунски жестове.