Челси повеждаше на два пъти срещу останалия с човек по-малко на терена Арсенал, но в крайна сметка съперниците завършиха 2:2 на "Стамфорд Бридж" в голямото лондонско дерби от 24-ия кръг на английската Висша лига. В края на миналата година „сините“ обърнаха „топчиите“ и спечелиха с 2:1 на „Емирейтс“, но сега изпуснаха трите точки на свой терен. Голмайсторът на гостите Пиер-Емерик Обамеянг изтърпяваше наказание и не игра.

Домакините поведоха след гол на Жоржиньо (28-дузпа), а 11-метровият наказателен удар бе отсъден за фаул на Давид Луис срещу Тами Ейбрахам. Бразилецът нямаше какво друго да направи след ужасна грешка на Шкодран Мустафи, върнал топката нескопосано към Бернд Лено, който бе преодолян от Ейбрахам. В крайна сметка Давид Луис бе изгонен с директен червен картон, потвърден и след преглеждането на ситуацията с ВАР.

С човек повече на терена Челси очаквано владееше много повече топката, но изненадващо „топчиите“ изравниха при първата си голова ситуация в мача. Бразилецът Габриел Мартинели (63) преодоля Кепа за 1:1. Той тръгна с топката от своята половина, а Канте се подхлъзна в централната зона, оставяйки му свободен коридор.

Голът даде самочувствие на Арсенал и в 73-тата минута Лаказет прати топката за втори път във вратата на Кепа, но този път попадението не бе зачетено заради засада на французина. Последваха силни минути за вратаря на гостите Бернд Лено, който спаси удари на Вилиан и Баркли. Шест минути преди края Челси все пак стигна до втори гол, дело на Сесар Аспиликуета (84) след центриране на Хъдсън-Одой центрира в наказателното поле. Радостта на домакините обаче не бе дълга, тъй като „артилеристите“ изравниха след прецизен удар на Ектор Белерин (87). До края Батшуай направи един сериозен пропуск за „сините“.

След равенството Челси остава четвърти с 40 точки и на 6 пред петия Манчестър Юнайтед, а Арсенал е десети с 30.