Невероятна драма донесе първата победа на Манчестър Юнайтед във Висшата лига за сезона. "Червените дяволи" обърнаха Брайтън като гост с 3:2, но отново не впечатлиха с играта си.

Неал Мопе и Соли Марч бяха точни за домакините, докато за тима на Оле Гунар Солскяер се разписаха Маркъс Рашфорд и Фернандес, а Люис Дънк си отбеляза автогол.

До 30-ата минута домакините бяха ударили три греди и превъзхождаха своя именит съперник. 

В 33-ата минута Марсиал изведе Рашфорд, който веднага продължи към Грийнууд. Последният прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. 

В 39-ата минута Бруно Фернандеш препъна Лампти в наказателното поле - дузпа за Брайтън. Мопе изпълни технично в стил Паненка - 1:0. Само три минути след това Фернандеш центрира от свободен удар към далечната греда, където Магуайър засече отблизо. В мелето кълбото рикошира в Люис Дънк и влезе във вратата на Райън за 1:1. Попадението бе записано като автогол на капитана на "чайките".

В началото на втората част главният рефер Крис Кавана отсъди втора дузпа за домакините, която обаче бе отменена след намесата на ВАР. Малко по-късно гол на Рашфорд бе отменен отново след намесата на видеоарбитрите. Три минути след това английският национал обаче реализира и изведе Юнайтед напред в резултата.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Марч пък удари за четвърти път гредата на вратата на Юнайтед, а в 76-ата минута и удар на Тросар срещна страничния стълб.

Драмата настъпи в продължението на двубоя. В 95-ата минута Соли Марч бе оставен сам на далечната греда при центриране и изравни резултата - 2:2. Това обаче не беше всичко. В 10-ата минута на продължението след удар с глава топката среща ръката на защитник на Брайтън. Първоначално реферът свири край на мача, след като топката излезе извън опасност, но последва сигнал от ВАР. Реферът Кавана изгледа ситуацията и отсъди дузпа. Бруно Фернандес реализира и донесе победата на Манчестър Юнайтед с 3:2.