Английският Челси обяви трансфера на френския национал Нголо Канте от Лестър, съобщава официалният сайт на „сините“. 25-годишният халф подписа договор за пет години с тима от „Стамфорд Бридж“.

Канте игра за Лестър само един сезон, но беше основен играч за изненадващата шампионска титла на „лисиците“. През миналото лято Лестър плати за французина 5,6 милиона паунда на Каен, а сега халфът превинава в Челси за 32 милиона паунда.

“Щастлив съм, че ще играя за един от най-големите клубове в Европа. Това е сбъдната мечта. Нямаше как да откажа на възможността да играя под ръководството на Антонио Конте – един брилянтен треньор. Освен това ще играя с много добри футболисти“, коментира Канте пред сайта на Челси.

„Първият ми сезон в Англия беше специален, а сега се надявам да постигна още по-големи успехи като играч на Челси. Очаквам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници“, допълни халфът, който беше част от националния отбор на Франция на Евро 2016.

Нголо Канте е второто ново попълнение на Челси през това лято, след като тимът от „Стамфорд Бридж“ вече се подсили с Миши Батшуай от Олимпик (Марсилия)