Чесли претърпя крах на своя "Стамфорд Бридж" и отстъпи с 0:2 пред гостуващия Саутхямптън. "Светците" стигнаха до успеха с попадения на Микаел Обафеми и Редмънт. Това е четвърта домакинска загуба за Челси от началото на сезона. Освен днес, "сините" си тръгнаха с наведени глави при домакинствата на Борнемут (0:1), Уест Хям (0:1) и Ливърпул (1:2). Саутхямптън пък записа втори пореден успех като гост. 

Гостите поведоха в 31-ата минута с попадение на Обафеми, който се превърна в най-младия играч, който вкарва като гост на Челси от 2007 година насам. Нападателят стори това на 19 години и 173 дни. Обафеми се разписа след отлична контраатака и хубав удар. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Челси натисна, но отбраната на гостите бе отлична. За сметка на това те използваха всяка възможност за контра, а с това създаваха и сериозни опасности пред Кепа. Една от тях доведе до втори гол, който довърши "сините" от Лондон. В 72-ата минута след дълга комбинация, топката бе отклонена от Канте на пътя на Редмънд и той не пропусна да направи резултата 0:2.

Натискът на Челси до края бе стихиен и нов гол не падна.

Челси все още е в топ 4 с 32 точки, докато Саутхямптън е на 14-о място с 21 точки.