ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Манчестър Сити победи Фулъм с 2:1 като гост в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" свалиха Арсенал от върха и поведоха с точка пред съперника си, като имат и мач по-малко.

Звездата на Сити Ерлинг Холанд вкара 34-ия си гол от началото на сезона, след като в предишния кръг счупи рекорда на Мохамед Салах за най-много голове в рамките на сезон с 38 мача в Англия.

Сега нападателят изравни Алън Шиърър и Анди Коул по брой голове въобще за един сезон в Англия.

Норвежецът се разписа в третата минута от дузпа (1:0), но Фулъм изравни в 15-ата с попадение на Карлуш Винисиус (1:1). Хулиан Алварес оформи крайното 2:1 в 36-ата.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Още във втората минута Тим Рийм извърши нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа за Манчестър Сити. Зад топката, разбира се, застана Ерлинг Холанд, който прати топката в долния десен ъгъл на Бернд Лено за 0:1.

Четвърт час след началото на мача Фулъм успя да изравни. Хари Уилсън отклони центрираната топка към Карлош Винисиус, който я насочи във вратата на Едерсон. 

В 22-ата минута Марко да Силва трябваше да прави принудителна смяна, след като Рийм се контузи и Иса Диоп влезе на негово място. 

В 27-ата минута Грийлиш нанесе страхотен изстрел към горния десен ъгъл, но Лено успя с върха на ръкавиците си да отклони топката в гредата. 

Десетина минути след това Манчестър Сити успя отново да поведе в резултата. Хулиан Алварес овладя топката и отправи силен изстрел от дистанция и прати топката във вратата на Лено. 

В началото на втората част Лено реагира блестящо при изстрел на Холанд, а в 52-ата минута  отрази и удар на Алварес. 

В 68-ата минута от Фулъм имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Боби Рийд, но главният съдия не уважи претенциите им. 

В 73-ата минута Родри стреля с глава от точката на дузпата, но Лено отрази. 

В добавеното време на срещата Гюндоган бе на добра позиция, но подаването на Фил Фодън бе пресечено от защитник на Фулъм.