Манчестър Юнайтед направи домакинска грешка, след като в мач от 7 кръг на Висшата лига направи 1:1 на „Олд Трафорд“ срещу Евертън. „Карамелите“ дори можеха да си тръгнат с трите точки, но гол в края на Йери Мина беше отменен с решение на ВАР.

Евертън беше напълно равностоен на „червените дяволи“, но незаслужено се оказа догонващ в резултата, когато Антони Марсиал откри в 43-ата минута. Това беше първото попадение на френския нападател във Висшата лига от месец февруари насам.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 65-ата минута Демирай Грей организира контраатака след корнер на Юнайтед, изплъзна се от опеката на Фред и Аарън Уан-Бисака и подаде към Абдулайе Дукуре. Последва пас към Андрос Таунсенд, който с нисък удар прати топката във вратата на домакините.

Таунсенд отпразнува попадението си в стил Кристиано Роналдо. Португалецът започна като резерва за „червените дяволи“ и се появи в игра малко преди изравнителното попадение. Той обаче имаше минимално влияние върху играта.

Евертън дори мислеше, че ще си тръгне с трите точки от Манчестър, когато пет минути преди края Йери Мина се разписа. Попадението на колумбиеца обаче отменено с намесата на ВАР заради засада.

Равенството е поредната домакинска издънка на Манчестър Юнайтед, който в предишните си два мача на „Олд Трафорд“ загуби от Уест Хям за Купата на Лигата и от Астън Вила за първенство. Сегашното реми отново поставя под въпрос бъдещето на мениджъра Оле Гунар Солскяер.

„Червените дяволи“ и Евертън са с еднакъв актив – по 14 точки от седем изиграни мача. Юнайтед е втори в класирането заради по-добра голова разлика от „карамелите“, които заемат трета позиция. Лидерът Ливърпул също има 14 точки, но е с мач по-малко.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022