Новият член на Висшата лига Хъдърсфилд финализира трансфера на нападателя Лоран Депоатър от Порто. Сумата по сделката не се споменава, но се знае, че тя е рекордна за историята на „териерите“.

28-годишният Депоатър, който има един мач за националния отбор на Белгия, подписа договор за две години с опция за удължаването му за още един сезон.

Нападателят премина в Порто от белгийския Гент през 2016 година. Той е първото попълнение на Хъдърсфилд след спечелването на промоция за Висшата лига. Депоатър участва в 13 мача на „драконите“ през миналия сезон и вкара два гола и направи една асистенция.

С екипа на Гент стана шампион през 2015 година и вкара 30 попадения в 90 мача. Той беше част от състава на тима, който участва на осминафиналите на Шампионската лига през 2016 година.

Само преди седмица Хъдърсфилд счупи предишния си трансферен рекорд, след като се договори с Манчестър Сити да откупи правата на халфа Аарън Муй за 10 милиона паунда. Австралийският национал игра за „териерите“ под наем през миналия сезон.