Нови шестима човека са дали положителен тест за коронавирус във Висшата лига. Направените тестове в периода 7-13 декември са 1549, а от съобщението не става ясно дали става дума само за футболисти или членове на някой от клубовете. Мачът между Нюкасъл и Астън Вила бе отложен заради множество заразени.

Междувременно спортните събития и в частност футболните двубои, които предстои да бъдат проведени в Лондон, ще са без публика от сряда. Причината за това е, че случаите на новозаразени с COVID-19 в английската столица се увеличиха в последния дни и градът преминава в т.нар. Зона 3. Досега столицата бе част от Зона 2, което позволяваше на лондонските тимове да приемат по 2000 зрители на своите стадиони.

Лондонското дерби от междинния кръг между Уест Хям и Кристъл Палас, както и домакинските мачове на Арсенал и Фулъм ще се проведат без публика. Единственият двубой от 13-ия кръг, на който ще има публика, ще е сблъсъкът между Ливърпул и Тотнъм, които са с еднакъв актив от точки на върха. Двубоят е в сряда на "Анфийлд", а на стадиона ще бъдат допуснати 2000 зрители.

От сряда само на стадионите на Ливърпул, Евертън, Брайтън и Саутхемптън ще има фенове за срещи от Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА