Нюкасъл завърши 1:1 с гостуващия Бърнли в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. Домакините направиха куп пропуски на своя „Сейнт Джеймсис Парк" и могат да съжаляват повече за изтървания успех, след като и Хоселу не успя да се разпише от дузпа в 34-ата минута. Джамал Ласелс (65) откри резултата за "свраките" но гостите стигнаха до точката с гол на Сам Воукс (85). След ремито Нюкасъл заема 14-о място с 24 точки. Бърнли спря серията си от три загуби в шампионата и заема седма позиция с 35 точки.

Саутхемптън пък се добра до 1:1 у дома срещу Брайтън. Гостите поведоха чрез Глен Мъри (14-дузпа), а в средата на втората част Джак Стивънс (64) изравни. Извън групата на гостите остана рекордната покупка Юрген Локадия, който лекува травма. След ремито „светците” изместиха Суонзи от 18-ото място, като и двата тима имат по 23 точки и остават в опасната зона. „Чайките” са 15-и с 24 точки.

Сток Сит направи 0:0 с гостуващия Уотфорд и напусна зоната на изпадащите. Двата отбора разочароваха феновете с малко на брой интересни голови ситуации. След ремито „грънчарите” са 16-и с 24 точки. „Стършелите” заемат 11-а позиция с 27 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА