Нюкасъл Юнайтед се наложи над Уулвърхемптън с 2:1 на „Сейнт Джеймс Парк“ в мач от 27-ия кръг във Висшата лига и прекъсна серията си от четири мача без победа в шампионата.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите и в 22-ата минута Раул Хименес се свлече в наказателното поле на Нюкасъл и имаше претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени Анди Мадли.

След центриране от статично положение от страна на Киърън Трипиър в наказателното поле на Уулвс, Александър Исак засече топката във вратата, пазена от Жозе Са, за да може Нюкасъл да излезе напред в резултата.

След нова изсипана топка в наказателното поле на Уулвс в 36-ата минута, Бруно Гимараеш засече с глава от близко разстояние, но топката прелетя над напречната греда.

Четири минути по-късно Даниел Поденс бе намерен от свой съотборник, а португалецът овладя и шутира, но топката рикошира в левия страничен стълб.

Второто полувреме започна с натиск от страна на „вълците“. В 58-ата минута Педро Нето шутира директно от пряк свободен удар, но Ник Поуп се разтегна и направи впечатляващо спасяване.

Жоао Моутиньо се възползва от рикошет в наказателното поле на Нюкасъл и шутира, но отново Поуп бе последната пречка пред изравнителното попадение за Уулвс в 65-ата минута.

След ново разбъркване близо до вратата, пазена от Ник Поуп, Хий-Чан Хван се оказа най-съобразителен и прати топката във вратата, за да възстанови равенството в двубоя в 69-ата минута.

Радостта на „вълците“ на траеше дълго, тъй като десет минути по-късно Джо Уилък комбинира с Мигел Алмирон, който изпревари бранителите на Уулвс, достигайки до топката. С удар в горния ляв ъгъл парагваецът отново даде аванс на „свраките“.

След този успех Нюкасъл се изкачи до пето място във временното класиране във Висшата лига с актив от 44 точки, измествайки Ливърпул, докато Уулвс е на 13-а позиция с 27 пункта в актива си.

В други срещи от кръга от днес:

Манчестър Юнайтед - Саутхямптън 0:0
Уест Хям - Астън Вила 1:1
Фулъм - Арсенал 0:3

Класиране в английската Висша лига